HTML

angol főiskola

Angol főiskolát csinálunk Magyarországon. Angol rendszer szerint tanítunk, angol módra gondolkodunk. Angol és Magyar tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.

Friss topikok

  • angoliskolás: Update: Angol partnereink véleménye a tárgyalásokról: "It was a real pleasure to meet you and Greg... (2012.06.04. 09:34) A vendégszerető magyarok

Címkék

Ha mégse úgy sikerült...

2012.07.24. 17:28 angoliskolás

Igaz, ránk nem vonatkozik a központi felvételi rendszer, de mi is figyelemmel kísérjük az eseményeket. Ma este 8 órakor közel 110 ezer felvételiző sorsa fog eldőlni. 80%-uk államilag finanszírozott képzésre szeretne bejutni, azonban sajnos nem mindegyiküknek lesz része ebben a kiváltságban.

A következőkben összeszedtünk egy pár ötletet, hogy a kezdeti csalódottságok követően ezek a fiatalok mihez kezdhetnek, milyen lehetőségeik vannak a jövőre vonatkozóan.

Azon felvételizők, akik semmilyen, általuk megjelölt képzésre nem jutottak be, még a pótfelvételi eljárás keretein belül felvételt nyerhetnek valamely képzésre. Azonban a pótfelvételi során a legnépszerűbb szakokra már nincs lehetőség bejutni, mivel ezeket a helyeket a rendes felvételi során már feltöltik. Államilag finanszírozott helyek pedig csak elvétve fognak akadni a kínálatban.

Következő alternatíva lehet valamilyen egy vagy két éves OKJ-s szakma megszerzése. Ezek előnye, hogy 23 éves kor alatt, első szakma megszerzése esetén államilag finanszírozottak, és általuk a következő felvételi eljárásban plusz pontok szerzésére van lehetőség, illetve akár a megszerzett szakmával a munkaerőpiacon is megpróbálhatnak elhelyezkedni a fiatalok.

Jó lehetőség lehet a fejlődésre, amennyiben valaki intenzív nyelvtanfolyamra iratkozik be. Természetesen idegen nyelvi környezetben ez sokkal hatékonyabb, és a nyelvvizsga megszerzése egy idegen nyelvből, akár közép vagy felsőfokon szintén plusz pontot jelenthet egy következő felvételi eljárásban, illetve a munkaerő piacon is előnyt jelent. Sajnos azonban ennek a költsége nem mindenkinek megfizethető.

Külföldi munkavállalás is felmerülhet lehetőségként, ilyenkor is fejlődhet a nyelvtudás, de valószínűleg csak azon környezet szakszavai ragadhatnak ránk, amiben épp dolgozunk. Tehát aki például gyerekekre vigyáz, az összes játék nevét fogja kívülről fújni, aki mosogat ő az edények neveit. Mindenesetre nagyon jó élettapasztalat lehet, de mielőtt bárhova elindulnánk, legyünk nagyon körültekintőek! Mindennek nézzünk utána, és legyen egy tervünk a hazautazásra, ha bármi nem úgy alakulna, mint ahogy azt előre elterveztük!

Természetesen Magyarországon is megpróbálhatnak elhelyezkedni a fiatalok, de egy érettségivel, szakma nélkül nagyon nehéz dolguk lesz. A körzeti munkaügyi központ segítségükre lehet, de nagyon sok energia befektetést kíván tőlük is a megfelelő munkahely megtalálása.

Valószínűleg nem meglepő, hogy haza is beszélünk egy kicsit. A mi főiskolánk is több lehetőséget tud azon felvételizők számára nyújtani, akik nem, vagy nem arra a helyre jutottak be ahova szerettek volna.

OKJ-s képzést, diplomát, külföldi munkatapasztalatot, intenzív nyelvi kurzust kínálunk egy helyen, és ezek meglepően hallgatóbarát kombinációit. Egyedi rendszerünkről bővebben korábbi bejegyzéseinkben, a facebook-on és a www.ceasinst.co.uk oldalon olvashatsz!

Szólj hozzá!

Címkék: külföld egyetem okj felvételi diploma nyelvvizsga 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr1004675532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása