HTML

angol főiskola

Angol főiskolát csinálunk Magyarországon. Angol rendszer szerint tanítunk, angol módra gondolkodunk. Angol és Magyar tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.

Friss topikok

  • angoliskolás: Update: Angol partnereink véleménye a tárgyalásokról: "It was a real pleasure to meet you and Greg... (2012.06.04. 09:34) A vendégszerető magyarok

Címkék

A vendégszerető magyarok

2012.05.30. 11:31 angoliskolás

Túlestünk egy nagyon nehéz, többnapos tárgyalássorozaton. Ezért is volt ez a pici csönd, ellenben most már minden a helyére került. Ahhoz, hogy egy főiskola működni tudjon Angliában, fontos, hogy legyen egy olyan független testület, amely biztosítani tudja mindenki számára, hogy az intézményben megfelelő színvonalú munka folyik. És nem mellesleg az ilyen testületek állíthatják ki a diplomákat is! Tehát nem árt velük jóban lenni.

Nos, a mi akkreditáló testületünk az ATHE itt volt az előző héten. Mindent megbeszéltünk, mindent rendben találtak, nagy terveik vannak velünk és nekünk is velük. Ez talán most nem is olyan érdekes, hiszen majd a jövő megmutatja, mit is ért ez a pár nap velük. Viszont egy kollégámmal mi kísértük a két angol (pontosabban welszi, mint az kiderült) urat pár napig. Étterembe, kocsmába, városnézésre, stb. 

Sokat gondolkoztam már azon, hogy mennyire jó volna turistának lenni Budapesten. (Ezt ugye egy budapesti magyar ritkán és nehézkesen élheti meg.) Most azonban egy kicsit magam is azzá válhattam. Lenyűgözött a Belváros, az Erzsébet híd nemrég felújított pesti oldala, a kis utcácskák Budán a vár alatt, a Bazilika, minden. Ahogy kóboroltunk, betértünk a Mátyás Pincébe, mert állt előtte egy tábla: Gipsy Music. Az angolok nagyon szerettek volna igazi cigány zenét hallgatni, ezért aztán bementünk. Nagy nehezen találtak nekünk asztalt, közölve, hogy enni bizony nem tudunk, mert annyian lesznek. Aztán bekísértek egy tök üres helységbe. Rendeltünk sört, bort, és mondta is az angol kolléga, hogy csak kicsit hallgatná a zenét, aztán mehetünk. Pár perc múlva megjelent egy pincér, hogy "Sajnálattal hallja, hogy nem fogunk étkezni." Mondtam neki, hogy ezen nem is gondolkoztunk, mert már a bejáratnál közölték velünk, hogy enni, azt nem lehet. (Egyébként nem vágytunk rá különösebben, mert az angolok nem voltak annyira éhesek, engem pedig adott pillanatban jobban érdekelt az, amiről beszéltünk.)

Kisvártatva újabb pincér került elő, és szólt, hogy mégiscsak adnának enni nekünk, mert hogy a konyha meg tudja oldani. Mondtam, hogy köszönjük, de nem kérünk semmit. Ezután még háromszor próbálkoztak, a végén már konkértan el kellett zavarnom a pincért. Itt hívnám fel kedves antiszemita, előítéletes olvasóim figyelmét, hogy a hely egyetlen kedves, tisztelettudó embere a cigány prímás volt, akitől az egyik angol kolléga vett is egy cd-t, mert tényleg jól csinálta. A zenélést is és az eladást is. 

De azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy minden más helyen, ahol voltunk, kifejezetten kedvesek és előzékenyek voltak velünk. Igaz, azok nem tipikus turistáknak való, puccos helyek voltak, csak egyszerű kiskocsmák, kávézók. De ezek is mind a Belvárosban, frekventált helyen. Szeretném leírni, hogy melyek voltak ezek, de nem emlékszem a nevükre, mert sajnos - ahogyan azt sok kutatás is bizonyítja - tényleg jobban beleégett az agyamba a rossz példa: Mátyás Pince. 

1 komment

Címkék: magyarország 2012 ATHE

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr84554586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angoliskolás 2012.06.04. 09:34:48

Update: Angol partnereink véleménye a tárgyalásokról: "It was a real pleasure to meet you and Gregory and it is a few days that both Joseph and I will remember for a long time for both social and business reasons. Your list below will be most useful and we will move forward on this basis."
süti beállítások módosítása