HTML

angol főiskola

Angol főiskolát csinálunk Magyarországon. Angol rendszer szerint tanítunk, angol módra gondolkodunk. Angol és Magyar tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.

Friss topikok

  • angoliskolás: Update: Angol partnereink véleménye a tárgyalásokról: "It was a real pleasure to meet you and Greg... (2012.06.04. 09:34) A vendégszerető magyarok

Címkék

OKJ-s képzés, aztán(?) diploma

2011.07.29. 10:27 angoliskolás

Olyan jó konstrukciót találtunk ki, amilyen nincs is. A baj, az, hogy hónapok óta ezen dolgozunk, ezért már nehéz messziről nézni a dolgokat. Megírná valaki, hogy van-e hiba a rendszerben?

A lényeg a következő: Mi Magyarországon működünk, de angol főiskola vagyunk. Nem függünk a magyar felvételi rendszertől, itthon igazából semmitől. A baj az, hogy a diákoknak nem tananyag kell, hanem tudás. És gyorsan. Ezért sokan szeretnének mihamarabb végezni egy adott felsőoktatási intézményben, hogy haladjon a karrierük. Csakhogy ez itthon nem lehetséges, mert egy Bachelor diploma minimum 3 év. Na ezt mi úgy rövidítettük le, hogy igaz, 3 év nálunk is, de az első két évben már szakmát kap (angol képzés is, de gyakorlatilag a magyar OKJ-s képzésekről van szó), így ugyanannyi idő alatt több végzettsége lesz. 

A modell úgy néz ki, hogy a diák leérettségizik, beiratkozik hozzánk egy OKJ képzésre, mondjuk egy felsőfokú szakképesítést adó tanfolyamra. Miközben tanulja a magyar tananyagot, kapja az angolt is, tehát olyan, mintha a főiskolára is járna. A második év végén megszerzi az OKJ-s képesítést és a főiskolára már mint harmadéves végzős jöhet, hiszen mindenből levizsgázott korábban az OKJ-s képzés alatt. Magyarországi egyetemekre, főiskolákra csak többletpontot kap a felvételinél, de nem számítják be a teljesített kurzusait. 

Elsőre kicsit bonyolultnak hangzik, de a lényeg az, hogy két év OKJ után plusz egy év és megvan az angol főiskolai diploma. Szerintem ez jó így, nem?

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás anglia magyarország okj diploma

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr953109047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása