HTML

angol főiskola

Angol főiskolát csinálunk Magyarországon. Angol rendszer szerint tanítunk, angol módra gondolkodunk. Angol és Magyar tapasztalatainkat szeretnénk megosztani.

Friss topikok

  • angoliskolás: Update: Angol partnereink véleménye a tárgyalásokról: "It was a real pleasure to meet you and Greg... (2012.06.04. 09:34) A vendégszerető magyarok

Címkék

A pótfelvételin túl

2012.08.27. 12:32 angoliskolás

Pár napon belül kiderülnek a pótfelvételi ponthatárok is. Akit azonban ennek keretében sem vesznek fel sehova, végig kell gondolnia mihez is kezd, illetve, hogy mire kell számítania a közeljövőben.

Sok helyen még van lehetőség egy vagy két éves OKJ-s tanfolyamra jelentkezni. Ezek akár nappali tanrendben, államilag támogatott képzés keretein belül is elvégezhetőek, 23 éves kor alatt, illetve első szakma esetén.

Aki nem talál kedvére való OKJ-s képzést, és úgy dönt, inkább dolgozni szeretne, az a körzeti munkaügyi központban tud jelentkezni. De senki ne számítson arra, hogy a központ helyette fog munkát keresni! Mindenkinek saját magának kell állást találnia, ami manapság nem könnyű, főleg nem végzettség nélkül. Minden alapja egy jól megszerkesztett önéletrajz, illetve az, hogy lehetőleg minél több helyre jelentkezzünk.

Külföldi munkavállalás, vagy nyelvtanulás is szóba jöhet, mint lehetőség, de ehhez mindenképpen kell rendelkeznünk valamekkora induló tőkével, és persze az sem hátrány, ha legalább egy kicsit beszélünk a célország nyelvén.

Gondolni kell arra is, hogy Magyarországon, akinek sem hallgatói, sem munkaviszonya nincsen, illetve semmilyen pénzbeli ellátásban nem részesül, illetve szociálisan nem rászoruló, annak a társadalombiztosítását magának kell megfizetnie, ami 6390 Ft-os költséget jelent havonta, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére kell megfizetni. Az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság azonban a jogviszony megszűnését követően még 45 napig fennáll.  Tehát, ha ez alatt sikerül munkát szereznünk, vagy valamilyen nappali tagozatos képzésre bejelentkeznünk, akkor a TB fizetéssel sem kell bajlódnunk.

A CEAS OKJ-s és főiskolai képzéseire még mindig vannak szabad helyek! Ha lemaradtál a pótfelvételi során, érdeklődj ez után a lehetőség után is az info@ceasinst.co.uk oldalon!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás 2012 munkaerőpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr134734877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása